Wij willen het anders doen, maar hoe…?

Wij zien dat scholen snappen hoe belangrijk het is dat leerlingen de kans krijgen om hun eigen talenten te ontwikkelen. ook zien zij in dat leerlingen vaardigheden moeten ontwikkelen die ze nodig hebben op de werkvloer. Helaas is het nog steeds zo dat scholen sterk afgerekend worden op hun prestaties voor de reguliere vakken. Die worden vaak nog echt als kennisvak gegeven, met een zendende docent voor de groep. Het is lastig om werkelijke vernieuwend te zijn.

Stel je voor dat de leerling echt ervaart dat hij zelf kan kiezen welke talenten hij wil ontwikkelen. Dat hij/zij ervaart wat je nodig hebt als je straks je eigen leven moet dragen en dat hij/zij deze vaardigheden al doende leert.

PeaceMasters kan scholen begeleiden die het echt anders aan willen pakken. Die in het hart van hun school projectgestuurd, natuurlijk leren, vorm willen geven. In samenwerking met de onderwijskundigen van onderwijs.pro kunnen wij het gehele traject begeleiden naar de school van de toekomst. Inclusief trainingen voor docenten, accreditering, verantwoording, communicatie naar ouders en stakeholders.

Nieuwsgierig? Leuk. Bel dan voor een afspraak om eens geheel vrijblijvend te brainstormen over de mogelijkheden.

Shrinath van Praag, shrinath@peacemasters.nl, 0616485768